Bel ons: 020 - 412 06 07 (Amsterdam)

Zorgverzekering via Collectief Verzekering

  • Elk jaar krijgt iedereen in Nederland tussen half november en 31 december de mogelijkheid om over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Via onze website kunt u eenvoudig online het aanbod bekijken van meerdere zorgverzekeraars.
  • Via Turkkol Adviesgroep kunt u zelf uw zorgverzekering berekenen bij zorgverzekeraars die wij hebben geselecteerd en waar wij een samenwerkingsverband mee hebben. Bij de meeste verzekeraars profiteert u via ons van hoge collectieve kortingen op de premie, waardoor u honderden euro's per jaar kunt besparen. Wanneer u via onze website een berekening maakt bij een zorgverzekeraar, worden de premiekortingen automatisch verwerkt.
  • Om online een vergelijking te maken en af te sluiten kunt u op de onderstaande logo’s klikken. Heeft u liever persoonlijk advies nodig, dan kunt u ons telefonisch of per mail bereiken.Keuze uit verschillende verzekeringen

Help mij kiezen

De inhoud van de basisverzekering wordt door de overheid bepaald en is voor iedereen gelijk De basisverzekering dekt alle noodzakelijke zorg, zoals ziekenhuisopname en uw bezoek aan de huisarts Keuze uit 3 pakketten voor planbare zorg. Voor niet-spoedeisende zorg (denk aan een geplande operatie of onderzoek) heeft u keuze uit 3 basispakketten. Het grootste verschil zit in de keuzevrijheid van het aantal ziekenhuizen en Zelfstandige Behandelcentra waar de kosten volledig vergoed worden.

Vraag & Antwoord

Wanneer ontvang ik mijn nieuwe polis?
Bent u voor 1 januari overgestapt naar een andere zorgverzekering? Dan ontvangt u half januari uw nieuwe polis. De zorgverzekeraar zal u al eerder laten weten of u bent geaccepteerd. Uw zorgverzekeraar zal ook een nieuwe zorgpas sturen, deze kan later komen dan de polis.
Wanneer kan ik overstappen?
In de maanden november en december is het mogelijk om van zorgverzekering over te stappen. Wilt u van zorgverzekering switchen? Dan moet u voor 1 januari uw huidige zorgverzekering opzeggen. Slechts in een aantal gevallen mag u tussen 1 februari en 1 januari van het volgende kalenderjaar uw huidige zorgverzekering opzeggen:
- Als u 18 jaar bent geworden;
- Als u uit een militair dienstverband komt;
- In verband met echtscheiding;
- Bij beëindiging van een collectief;
- Bij tussentijdse aanpassingen in de polisvoorwaarden door de zorgverzekeraar.
Welke premies betaal ik?
Voor uw zorgverzekering betaalt u premie. Deze premie bestaat uit een inkomensafhankelijke premie en een nominale premie. Uw werkgever betaalt de inkomensafhankelijke premie. U betaalt zelf de nominale premie aan uw zorgverzekeraar van uw eigen keuze. Deze premie wordt bepaald door uw zorgverzekeraar. De premie voor de aanvullende verzekering betaalt u ook zelf. Voor uw kinderen hoeft u geen premie te betalen. De Nederlandse overheid betaalt de premie voor de zorgverzekering voor kinderen. Zo gauw een kind 18 jaar wordt, moet deze een eigen zorgverzekering afsluiten en premie betalen.
Hoe werkt de opzegservice voor zorgverzekeringen?
Elk jaar heeft u in november en december de kans om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Wanneer u in deze periode overstapt zal uw nieuwe zorgverzekeraar de overstap doorgeven aan uw oude zorgverzekeraar. Eind december is het voor veel zorgverzekeraars erg druk. Als u zeker wilt weten dat uw contractbeëindiging is doorgekomen, zeg dan alsnog zelf uw verzekering op.

Formulieren

Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.