Bel ons: 020 - 412 06 07 (Amsterdam)
Top 10 redenen om een reisverzekering af te sluiten
Top 10 redenen om een reisverzekering af te sluiten

Er zijn vele omstandigheden die kunnen leiden tot het afbreken van uw reis, eerder terug te keren, of om u zich tijdens de reis medisch te laten behandelen.

Om het belang van een reisverzekering en extra noodhulpdiensten aan te tonen, hebben we een lijst opgesteld met de tien meestvoorkomende tegenslagen die zich op vakantie voor kunnen doen.

1. Tien uur ’s avonds arriveert u en uw naasten op het vliegveld om erachter te komen dat uw vlucht is geannuleerd. Wie kan u helpen bij het boeken van een nieuwe vlucht om alsnog naar huis te reizen?

2. Uw bagage met insuline is verdwenen en u heeft hulp nodig om zo snel mogelijk uw bagage terug te vinden en om met spoed een nieuw recept aan te vragen. Naar wie belt u?

3. Tijdens uw eerste reis buiten Europa zijn zowel uw paspoort en portemonnee gestolen. Tot wie wendt u zich voor ondersteuning bij het ontvangen van noodgeld en bij het vervangen van uw paspoort?

4. U bent betrokken bij een ongeval en professionele medische hulp is niet beschikbaar. Wie helpt u bij het coördineren van een medische evacuatie?

5. Uw schoonzus is ernstig ziek geworden en u dient uw reis af te breken. Wat gebeurt er met uw niet-terugbetaalbare deposito’s en pre-betalingen?

6. U bent gearriveerd in Jamaica, maar uw bagage niet. Wie helpt u bij het lokaliseren van uw bagage indien het zoek is? Wie zal de gedekte benodigdheden vergoeden indien uw bagage is vertraagd? Wie zal de inhoud vergoeden als uw bagage is gestolen?

7. Uw cruiseline, luchtvaartmaatschappij of touroperator is failliet. Wie betaalt de kosten die niet kunnen worden gerestitueerd? Wie helpt u bij het bereiken van uw bestemming?

8. U wandelt door een straat in Rio de Janeiro en u verzwikt uw enkel. Wie begeleidt u bij het vinden van een Nederlands- of Engelssprekende arts?

9. Drie weken voor uw geplande aankomst vindt er in de stad waar u zou verblijven een aanslag plaats. Wie vergoedt uw reis wanneer u uw reis wenst te annuleren?

10. Op een beach resort van North Carolina wordt u gedwongen tot evacuatie wegens een orkaan die het resort heeft verwoest. Wie begeleidt u nu u hoort te evacueren en wie vergoedt de kosten van uw reis?

 

Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.