Bel ons: 020 - 412 06 07 (Amsterdam)
Reisverzekering vergoedt vaak eigen risico
Reisverzekering vergoedt vaak eigen risico

De reisverzekeraar vergoedt vaak het eigen risico van de zorgverzekering bij het afsluiten van een reisverzekering met een dekking voor medische kosten. Van de 25 reisverzekeraars die door Geld.nl zijn onderzocht, vergoeden 22 verzekeraars het verplichte eigen risico van de zorgverzekering tijdens de vakantie. Van de 25 verzekeraars vergoeden zelfs achttien het vrijwillige eigen risico. Wel dienen verzekeringnemers een aanvullende dekking voor medische kosten af te sluiten.

De basiszorgverzekering uit Nederland vergoedt de medische kosten wereldwijd voor spoedeisende hulp. De verzekering vergoedt het tarief dat in Nederland voor de behandeling gangbaar is. Echter staan niet veel mensen stil bij de kosten voor spoedeisende hulp in het buitenland die onder het eigen risico van de zorgverzekering vallen. Hierdoor wordt de rekening voor een ziekenhuisbezoek in het buitenland toch hoger. Dit risico kan worden afgedekt door medische kosten bij de reisverzekering mee te verzekeren. Wel dient u eraan te denken de rekening voor het eigen risico van de zorgverzekering te declareren indien is gekozen voor een reisverzekering met een aanvulling voor medische kosten.

Eigen risico niet door alle maatschappijen vergoed

Wanneer u het eigen risico van de zorgverzekering tijdens de vakantie af wenst te dekken, dient u te controleren of de reisverzekering het eigen risico daadwerkelijk vergoedt. Van de 25 onderzochte reisverzekeraars zijn er drie die het eigen risico helemaal niet vergoeden. Een woordvoerder van één van de verzekeraars licht toe dat ze het eigen risico niet vergoeden om de premie van de reisverzekering laag te houden. Daarnaast zijn er ook verzekeraars die alleen het verplichte eigen risico vergoeden omdat ze het oneerlijk vinden tegenover de verzekeringnemers die niet voor een vrijwillig eigen risico hebben gekozen.

Eigen risico van de reisverzekering

Let ook op het eigen risico van de reisverzekering zelf. Er zijn verzekeraars die zelf een eigen risico voor de medische kosten in rekening brengen. Al is het eigen risico van de onderzochte reisverzekeraars lager dan het eigen risico van de zorgverzekering.

Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.