Bel ons: 020 - 412 06 07 (Amsterdam)
Een zwarte doos voor de auto
Een zwarte doos voor de auto

De Britse verzekeraar Admiral heeft een deal gesloten met Redtail Telematics, een ontwikkelaar van hardware en software waarmee auto’s kunnen worden getraceerd. De techniek van Redtail Telematics wordt al toegepast in de Formule 1.

Reconstructie

Klanten die bij Admiral zijn verzekerd, ontvangen een device dat aan Admiral doorgeeft hoe de bestuurder rijdt. In het geval van een ongeluk, worden onder andere de snelheid, locatie en impact van vlak voor en tijdens het ongeluk overgedragen aan de verzekeraar. De software haalt de gegevens door Google’s dienst om het ongeluk te reconstrueren. De gegevens van andere auto’s die eventueel betrokken zijn bij het ongeluk die niet over het device van Redtail beschikken, zijn niet beschikbaar.

De premie

Dankzij de technieken van Redtail kan de hoogte van de premie beter worden bepaald en kunnen automobilisten die beter rijden, worden beloond met een korting. Fraude bij claims kan zo ook worden beperkt. Bedrijven maken ook gebruik van deze techniek in vrachtwagens en fleetauto’s zodat ze kunnen monitoren hoe de bestuurders in deze wagens rijden.

Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.