Bel ons: 020 - 412 06 07 (Amsterdam)

Blog

Stormschade voorkomen
Stormschade voorkomen

De afgelopen tijd hebben we te maken gehad met noodweer waardoor schade werd veroorzaakt. Ook afgelopen nacht heeft het weer geleidt tot overlast. Heeft u schade aan uw huis, tuin of auto? In dit artikel leest u wat u kunt doen bij schade en wat u kunt doen om schade te beperken.

Meer
'Ouderen moeten vaker naar de tandarts'
'Ouderen moeten vaker naar de tandarts'

In 2014 zag minder dan zestig procent van de ouderen tussen de 70 en 80 jaar, en minder dan 40 procent van de 80-plussers een tandarts. Een aantal partijen, waaronder de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering der Tandheelkunde (KNMT), vindt dat de cijfers hoger moeten zijn. De vraag is hoe de ouderen die niet naar de praktijk komen, kunnen worden bereikt.

Meer
Drones worden vaker ingezet door inbrekers
Drones worden vaker ingezet door inbrekers

Steeds meer inbrekers maken gebruik van drones om een kijkje te nemen in woningen. Met behulp van de drones gaan criminelen niet alleen op zoek naar waardevolle spullen. Ook ontdekken inbrekers of er zwakke plekken in de beveiliging van gebouwen zijn en controleren zij of de kust vrij is om daadwerkelijk in te kunnen breken.

Meer
Openstaande vakantiedagen vergeten door erfgenamen
Openstaande vakantiedagen vergeten door erfgenamen

De vakantiedagen die niet zijn opgenomen, geven recht op een financiële vergoeding van de werkgever. Wanneer iemand overlijdt voordat hij de vakantiedagen heeft opgenomen, krijgen de erfgenamen de vakantiedagen in geld uitbetaald. Echter weten veel nabestaanden niet dat ze daar recht op hebben. “Hierdoor lekt een deel van de erfenis weg”, volgens Lucienne van der Geld van Netwerk Notarissen.

Meer
Minder babysterfte sinds rookverbod
Minder babysterfte sinds rookverbod

Sinds in Engeland het roken in openbare gelegenheden is verboden, is het aantal kinderen dat dood geboren werd met acht procent gedaald. Tevens is het aantal sterfgevallen onder pasgeborenen met bijna acht procent gedaald.

Meer
Voor welke goederen betaal ik belasting bij de douane?
Voor welke goederen betaal ik belasting bij de douane?

U gaat op reis en voor uw familie heeft u tijdens uw vakantie presentjes meegenomen. Let wel op dat u afhankelijk van waar u gedurende de vakantie bent geweest en wat u heeft meegenomen, u bij de douane belasting over de goederen hoort te betalen.

Meer
Grijs kenteken wegenbelasting
Grijs kenteken wegenbelasting

Veel bestelwagens in Nederland hebben een grijs kenteken. Aan een grijs kenteken is een belastingvoordeel gekoppeld. Zo kan er worden geprofiteerd van een lagere wegenbelasting. De eerste letter van het nummerbord van een auto met een grijs kenteken is altijd een B of een V. Het nummerbord van een auto met een grijs kenteken is altijd geel. Een grijs kenteken is een administratieve benaming.

Meer
Reisverzekering vergoedt vaak eigen risico
Reisverzekering vergoedt vaak eigen risico

De reisverzekeraar vergoedt vaak het eigen risico van de zorgverzekering bij het afsluiten van een reisverzekering met een dekking voor medische kosten. Van de 25 reisverzekeraars die door Geld.nl zijn onderzocht, vergoeden 22 verzekeraars het verplichte eigen risico van de zorgverzekering tijdens de vakantie. Van de 25 verzekeraars vergoeden zelfs achttien het vrijwillige eigen risico. Wel dienen verzekeringnemers een aanvullende dekking voor medische kosten af te sluiten.

Meer
Lagere tandartsrekening per 1 juli
Lagere tandartsrekening per 1 juli

Voor de tweede keer dit jaar zijn de tandartstarieven verlaagd. Orthodontie wordt ook voordeliger. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft deze tarievenverlagingen doorgevoerd naar aanleiding van onderzoek. De Nederlanders die geen aanvullende tandartsverzekering hebben afgesloten, hebben het meeste baat bij de verlagingen.

Meer
71 verschillende zorgpolissen voor de basisverzekering
71 verschillende zorgpolissen voor de basisverzekering

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil dat het aantal zorgpolissen wordt verlaagd. Momenteel kan de Nederlandse consument kiezen uit 71 basis zorgpolissen. Door het uiteenlopende aanbod en combinaties van polissen zien mensen door de bomen het bos niet meer.

Meer
Een zwarte doos voor de auto
Een zwarte doos voor de auto

De Britse verzekeraar Admiral heeft een deal gesloten met Redtail Telematics, een ontwikkelaar van hardware en software waarmee auto’s kunnen worden getraceerd. De techniek van Redtail Telematics wordt al toegepast in de Formule 1.

Meer
Op vakantie met de caravan?
Op vakantie met de caravan?

Gaat u deze zomer met de caravan op vakantie? Dan is het raadzaam om een verzekering af te sluiten voor de caravan, zo beperkt u eventuele financiële schade en kunt u bij ongevallen blijven genieten van uw vakantie. Een caravanverzekering kan voor zowel nieuwe als tweedehands caravans als vouwwagens worden afgesloten.

Meer
Top 10 redenen om een reisverzekering af te sluiten
Top 10 redenen om een reisverzekering af te sluiten

Er zijn vele omstandigheden die kunnen leiden tot het afbreken van uw reis, eerder terug te keren, of om u zich tijdens de reis medisch te laten behandelen. Om het belang van een reisverzekering en extra noodhulpdiensten aan te tonen, hebben we een lijst opgesteld met de tien meestvoorkomende tegenslagen die zich op vakantie voor kunnen doen.

Meer
Eindejaarstips voor woningeigenaren
Eindejaarstips voor woningeigenaren

In dit artikel de eindejaarstips voor woningeigenaren. Als u verwacht in 2014 minder te gaan verdienen, kan het voordelig zijn om de hypotheekrente van de eerste zes maanden van 2014 vooruit te betalen in 2013. Uw aftrek kan dan hoger uitpakken dan wanneer u in 2014 de rente betaalt. Vooruitbetalen kan ook in uw voordeel werken als u belasting betaalt in box 3 of als u momenteel een hypotheekrenteaftrek van 52 procent heeft, dat wordt namelijk vanaf volgend jaar afgebouwd met 0,5 procentpunt per jaar. U dient bij vooruitbetaling uw hypotheekverstrekker om toestemming te vragen.

Meer

Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.