Vergelijk en sluit direct een verzekering voor uw bestelauto af.

 • Bestelauto: Voor een motorrijtuigverzekering met een aantrekkelijke premie en een uitstekende service bent u op het goede adres
 • Altijd telefonisch bereikbaar
 • Laagste prijsgarantie
 • Overstappen zonder zorgen
 • Vergelijk en sluit direct af
 • Snelle hulp bij schade

Goed verzekerd op pad met uw bestelauto

Bestelauto’s zijn er in vele soorten en maten. Ze worden steeds luxer en een groeiend aantal particulieren rijdt tegenwoordig privé in een moderne bestelauto.

In tegenstelling tot bij personenauto’s wordt de premie voor de WA dekking bij bestelauto’s niet bepaald door het ledig gewicht van het voertuig. Maar geldt het zogenaamde treingewicht als uitgangspunt. Het treingewicht is het totaal van het ledig gewicht en het laadvermogen van de wagen. Een bestelauto heeft een maximaal treingewicht van 3500 kg. Indien het treingewicht groter is, is er sprake van een vrachtauto.


Geel of grijs kenteken

Bij het vaststellen van de premie is het van belang of u de bestelauto vooral voor zakelijke - of particuliere doeleinden gebruikt. Daarnaast is van belang of de auto op uw naam, of op naam van een bedrijf wordt gezet. Geel of grijs.

Bij een aantal verzekeringsmaatschappijen kunt u als particulier ook een normale personenautoverzekering afsluiten voor uw bestelauto. Het ledig gewicht van uw auto mag dan niet zwaarder zijn dan 1500 kg.

De begrippen geel of grijs kenteken zijn vooral van belang voor de belasting. Vanaf 2005 kunnen particulieren geen aanspraak meer maken op de voordelen van een grijs kenteken, zoals lage wegenbelasting, teruggave van de BPM en verrekening van de BTW.

U heeft een bestelauto en zoekt een passende bestelautoverzekering tegen een scherpe premie en met een uitgebreide service? Dan bieden wij u een prima oplossing.

Autoverzekeringen kennen drie dekkingsvormen:

 • WA (Wettelijke Aansprakelijkheid).
 • Beperkt casco (ook wel WA plus, WA extra of WA mini casco genoemd).
 • Volledig casco (ook wel WA casco of all risk genoemd).

Bestelautoverzekering berekenen

Vul het onderstaande formulier in om de premie voor uw bestelautoverzekering te berekenen. Na het doorlopen van enkele stappen ziet u direct hoeveel u kunt besparen.

Profiteer van ons aanbod en sluit vandaag nog uw nieuwe verzekering online af. Komt u er niet uit? Neem dan gerust contact met ons op.

Keuze uit verschillende verzekeringen

WA-autoverzekering
 • Iedereen die een auto bezit, is verplicht om minimaal een WA-autoverzekering af te sluiten. De afkorting WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Een WA verzekering van uw auto dekt de schade die u met uw auto aan anderen en hun bezittingen toebrengt. De minimale dekking bedraagt twee miljoen euro. Laat u iemand anders in uw auto rijden en veroorzaakt die schade, dan wordt dit ook vergoed. Alleen schade aan uw eigen auto wordt niet door de verzekeraar vergoed.
WA + Beperkt casco autoverzekering
 • Naast uw WA-verzekering kunt u ook kiezen voor een beperkt casco autoverzekering. Een beperkt casco autoverzekering vergoedt bovenop de verplichte WA dekking ook schade die wordt veroorzaakt door diefstal, brand, ruitbreuk, storm, hagel en botsing met dieren. Heeft u (door uw eigen schuld) schade aan uw eigen auto, dan wordt dit niet vergoed.
Allrisk autoverzekering ( Allrisk = volledig casco )
 • De allrisk dekking is de meest uitgebreide dekking van de autoverzekering en wordt ook wel volledig casco genoemd. De allrisk verzekering biedt dekking voor botsen, stoten, slippen, omslaan, te water of van de weg raken, overstroming en vandalisme. De volledig casco verzekering dekt ook de schade aan uw eigen auto ook als de schade uw eigen schuld is.

Keuzehulp dekking bestelautoverzekering

De dekking die het best bij uw auto past is afhankelijk van de leeftijd en de waarde. Via onderstaande richtlijn kunt u aan de hand van de leeftijd van uw auto ongeveer bepalen welke dekking bij u past:

 • 0 t/m 5 jaar: WA + Volledig Casco (ook wel Allrisk)
 • 6 t/m 10 jaar: WA + Beperkt Casco (ook wel WA plus)
 • Ouder dan 10 jaar: WA


Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.