Bel ons: 020 - 412 06 07 (Amsterdam)
Besparen op de energierekening wanneer u op vakantie bent
Besparen op de energierekening wanneer u op vakantie bent

Gaat u op vakantie en wenst u uw huis energiezuinig achter te laten? In dit artikel leest u een aantal tips.

De stekkers uit het stopcontact halen

Haal alle stekkers van uw apparaten uit het stopcontact. Van de televisie, de telefoon, de computer, de wasmachine en de waterkoker. Zo bespaart u niet alleen energie, maar u beschermt de apparaten ook voor een mogelijke blikseminslag.

De thermostaat in een lage stand zetten

Wanneer u niet thuis bent, hoeft uw huis niet te worden verwarmd. Zeker niet in de zomer. Echter, wanneer uw thermostaat op een hoge stand staat en het weer verslechterd, kan uw thermostaat automatisch worden geactiveerd en wordt uw huis verwarmd.

De boiler uitzetten

Wanneer u op vakantie bent, is het niet nodig om het water in de boiler te blijven verwarmen. Zet daarom wanneer u op reis gaat de boiler uit. Vergeet niet bij uw terugkeer ruim voordat u warm water nodig heeft de boiler weer aan te zetten.

De koelkast uit of in een lage stand zetten

Blijft u lang weg? Zorg dan dat er niets eetbaars in de koelkast blijft zitten. Zo kan er ook niets bederven. Wanneer uw koelkast leeg is, loont het ook om de koelkast uit te zetten. Houdt bij een uitgezette koelkast ook de deur open zodat de kast kan luchten.

De vriezer ontdooien

Een vriezer waar veel ijs in zit, verbruikt veel energie. Laat daarom de vriezer regelmatig ontdooien. Het beste is om het te combineren met uw vakantie, zodat de vriezer ook kan worden uitgezet.

De lampen uizetten

Het kan gebeuren dat u vanwege haast vergeet het licht uit te doen. Zorg daarbij wel voor een lichtje om inbraak te voorkomen.

 

Wij helpen je graag

Hebt u vragen over de verzekeringen, vergoedingen of declareren? Wij helpen u graag.